Tratament de canal - Retratament endodontic 

Tratamentul Endodontic la Microscopul Dentar

Tratamentul de canal reprezintă o necesitate în multe cazuri, acesta având scopul de a salva și păstra dintele pe arcadă, pentru a fi restaurat.

În multe situații, acest tratament calmează durerea de origine dentară. În majoritatea cazurilor, aceste tratamente pot fi realizate într-o singură ședința care durează de la 40 de minute până la 2 ore, în funcție de dificultatea cazului. Cazurile extrem de dificile necesită de obicei două ședințe pentru a putea realiza un tratament cu o rată mare de succes.

De ce am nevoie de tratament pe canal?

Sunt diverse situațiile în care este necesar un tratament de canal, dar cele mai uzuale sunt reprezentate de prezența infecțiilor care se pot observă cu ușurință pe radiografii. 


În ce constă tratamentul de canal?

Acest tratament presupune îndepărtarea pulpei contaminate, lărgirea spațiului din interiorul dintelui, irigarea cu substanțe specifice pentru a distruge bacteriile și sigilarea etanșă a acestui spațiu pentru a permite vindecarea infecției. Tratamentul este realizat sub control microscopic.

Ce este tratamentul endodontic asistat la microscop?

 Toate tratamentele de canal sunt realizate cu ajutorul microscopului datorită magnificarii pe care acesta o asigura, obțînând o precizie superioară. Această precizie permite realizarea tratamentelor de canal dificile, cum ar fi perforațiile sau acele rupte pe canal.

 

E dureros?

 Această manoperă se realizează sub anestezie, fiind complet nedureroasă. Există doar posibilitatea să existe o sensibilitate la nivelul dintelui tratat, după intervenție, care dispare în câteva zile.

 

Trebuie să mai știu ceva legat de tratamentul de canal?

 Este necesar îaninte și după această manoperă să se realizeze o explorare imagistică a dintelui. Înainte, pentru a oferi medicului stomatolog informațiile necesare realizării unui tratament corespunzător și după, pentru a putea evalua corectitudinea tratamentului.

Call Now Button