Implant Dentar

Ce sunt Implanturile dentare?

Implanturile sunt niște șuruburi din titan sau alte materiale care sunt inserate în os în locul rădăcinii dintelui lipsa, peste care se vor pune coroane sau punți dentare.

Când se recomandă Implanturile dentare?

Este recomandat să înserăm implanturi dentare în locul dinților absenți și sunt potrivite pentru majoritatea pacienților cu o stare generală de sănătate bună și cu o cantitate suficientă de suport osos pentru implantul dentar.

Ce se întâmplă după ce s-a inserat implantul?

 După ce a fost inserat implantul, osul din jurul lui începe să se regenereze în jurul implantului, acesta fiind osteointegrat. Această etapă de osteointegrare durează câteva luni și vindecare durează 4-6 luni. După ce implantul a fost integrat de către organism la nivelul osului, pe acesta se aplica o coroana definitivă.

Ce e ghidul chirurgical?

Ghidul chirurgical reprezintă o piesă care are rolul de ghida cu precizie și control locul în care implantul va fi inserat pentru o stabilitate, predictibilitate și osteointegrare superioară. Acesta se realizează cu ajutorul unor software special care permit alegerea celei mai bune poziții ale implantului la nivelul osului, intervenția urmând să fie mult mai scurtă iar confortul pacientului și al medicului fiind mult mai mare.

Ce durata de viață are un implant dentar?

Durata de viață a unui implant dentar este mai mare de 35 de ani dacă acesta este îngrijit corespunzător. În general acest tratament are o rată de succes mare, de peste 95%, dar acest lucru poate fi influențat și de alți factori. Inserarea unui implant vine și cu responsabilitatea de a te asigura că ai o igienă orală foarte bună și că să prelungești durata de viață a acestuia să ai grijă de sănătatea ta generală. Unele vicii, precum fumatul sau consumul de alcool pot influență stabilitatea și respingerea implantului.  În ceea ce privește starea generală de sănătate, este important de știut că anumite afecțiuni precum diabetul pot afecta rată de succes a implantului dacă acesta nu este controlat.

Care sunt beneficiile tratamentului cu implanturi dentare?

* Imită naturalul

* Implantul dentar îmbunătățește și aspectul cât și funcția de masticație și fonație

* Implantul se înlocuiește rădăcina dintelui lipsa, astfel va oferă o comoditate maximă

* Crește calitatea vieții

* Biocompatibilitate ridicată

Etape Interventie:

Call Now Button