Albire dentară- Laser Technology

Va doriți un zâmbet strălucitor? Va gândiți să apelați la albirea dentară?

 Dacă răspunsul este afirmativ, suntem aici să va oferim informații despre întregul proces și în ce constă albirea dentară.

Albirea dentară profesională în cabinetul stomatologic este una din cele mai populare proceduri de cosmetică dentară și spre deosebire de metodele de albire utilizate acasă, rezultatul este unul vizibil imediat, albirea fiind de intensitate mai mare.  În cabinet, albirea are loc în condiții de siguranță și monitarizare care permit utilizarea unor concentrații mai mari ale gelului de albire. Substanțele din gelurile sau benzile utilizate acasă prezintă concentrații mult mai mici față de substanțele utilizate în cabinetul stomatologic și de aceea rezultatul este mult mai evident în urmă albirii profesionale.

Ce colorații pot fi îndepărtate cu ajutorul albirii dentare?

* Colorațiile provocate de îmbătrânirea dintelui (în timp dintele poate deveni galben, maro, verde sau gri) din cauza obiceiurilor alimentare sau a eredității

* Cele provocate de alimente (vin roșu, cafea, băuturi, fructele și legumele de culoare închisă)

* Cele provocate de fumat

 

Ce colorații pot fi rezistente la albirea dentară?

* Colorațiile produse de tetraciclină ingerată în timpul formării dintelui datorită legăturii chimice care se formează între această și componentele dintelui

* Decolorările produse de expunerea prea mare la fluor și care provoacă fluoroza

Când nu se recomandă albirea dentară?

* Sensibilitate crescută a dinților și a gingiilor

* Colorații în profunzime, astfel fiind necesare alternative cum ar fi coroanele dentare sau chiar fațetele

* Dintîi care odată cu vârstă au devenit transparenți

* La persoanele cu plombe dentare  la nivelul dinților frontali (gelul de albire nu acționează pe materialul din care sunt făcute plombele). Se recomandă albirea dinților urmată obligatoriu de schimbarea plombelor pentru a se potrivi culoarea.

* La persoanele care n au împlinit încă 18 ani pentru că există posibilitatea că procesul de formare al dinților să nu fie complet încheiat

Cum trebuie pregătiți dinții pentru albire?

În primul rând înainte de albirea dentară este necesară o consultație pentru a observă dacă există probleme la nivelul dinților sau al gingiilor și o igienizare profesională (detartraj, airflow și periaj) pentru a îndepărta placă bacteriană și tartrul. În cazul în care medicul dentist depistează anumite probleme cum ar fi prezența unor carii sau fisuri, manoperă de albire va fi amânată până la rezolvarea acestora.

 

Care sunt etapele?

Înaintea realizării albirii se vor face niște poze intraorale cu niște departatoare pentru obraz pentru a putea compară situația inițială cu rezultatul final. După realizarea fotografiilor se va izola gingia cu un material pentru a fi protejată de acțiunea gelului care se aplică pe dinți.  Gelul va fi activat de lampa și laserul de albire timp de aproximativ 45 minute.

* Pentru pacienții care aleg sau au ales să facă igienizarea profesională la noi se oferă un discount de 150 RON pentru Albirea dentară.

Call Now Button